ترجمه درس ششم عربی یازدهم تجربی
درس ششم
آنه ماری شیمل
دکتور«آنه ماری شیمل »از مشهورترین شرق شناسان شمرده می شود.در «آلمان» متولد شد و از کودکی اش علاقمند به هر آنچه که مربوط به مشرق بود و شیفته«ایران» بود.هنگامی که یادگیری زبان عربی را شروع کرد پانزده سال داشت. درحالی که نوزده سال داشت به مدرک دکترا درفلسفه ومطالعات اسلامی دست یافت،زبان ترکی را فرا گرفت ودردانشگاه آنکارا تدریس کرد.
شیمل جهان مسیحیت غرب را به فهم حقایق دین اسلام و اطلاع بر آن
دعوت می کرد.واین کار مقام وی را دردانشگاه های کشورهای اسلامی بالابرد،
بنابراین به دکترای افتخاری از دانشگاه های سند و اسلام آباد و پیشاور و قونیه وتهران دست یافت.
او زبان های بسیاری را فرا گرفت از جمله فارسی و عربی و ترکی انگلیسی و فرانسوی و اردو وبه زبان فارسی سخنرانی هایی می کرد پس او همانطوری بود که امام علی (ع)فرمودند:
«آدمی به هر زبانی انسان است.(با دانستن هر زبان جدیدی یک انسان جدید است)».شیمل بیشتر از صد کتاب و مقاله تألیف کرد از جمله آن ها کتابی پیرامون شخصیت جلال الدین رومی است.
او زندگی کردن در مشرق را دوست می داشت،به همین خاطر مدت طولانی در هند و پاکستان تدریس کرد، و همین طور نزدیک به بیست و پنج سال در دانشگاه «هاروارد»تدریس کرد.
شیمل قبل از وفات خود به همکارانش سفارش کرد که گروهی جهت گفت و گوی دینی و فرهنگی تشکیل دهند که هدف برتر و والای آن «امداد پل های دوستی و تفاهم میان اروپا و جهان اسلامی» و «وحدت میان تمدن ها می باشد».
شیمل در یکی از مصاحبه های خود به دعاهای اسلامی اشاره کرد و گفت:
«من دعاها و احادیث اسلامی را به زبان عربی می خوانم و به ترجمه آن ها مراجعه نمی کنم».
او نوشتن این حدیث را بر قبرش سفارش کرد :
«مردم خوابند چون بمیرند بیدار شوند».
رسول الله صلی الله عیله وسلم
- ۹۶/۱۲/۰۷